Lasergamen en capoeira dit jaar op het programma

lasergamen tijdens het stoere meiden weekend 2017Vandaag kunnen we jullie de eerste twee onderdelen van het programma van het Stoere Meiden Weekend 2017 bekend maken. We gaan namelijk op zaterdagavond lasergamen en op zondagochtend krijgen jullie een workshop capoeira!
Bij het lasergamen zullen de stoere meiden opgedeeld worden in teams die tegen elkaar zullen gaan strijden in de schemering in het bos rondom de camping. Wanneer je geraakt wordt door jullie tegenstander zal je geweer iets in kracht afnemen en na een aantal keren geraakt zelfs stoppen. Dan kan de spelleiding het geweer weer actief maken ten koste van 1 levenspunt van jullie team. Welk team de minste levenspunten heeft verspeeld is de winnaar. De geweren werken met onzichtbaar infrarood licht welke dus niet schadelijk zijn voor de ogen. Alles zit in het geweer ingebouwd dus jullie hoeven geen speciaal vest aan.
Op zondagochtend staat er een workshop capoeira op het programma. Dat spreek je uit als ka-poe-ie-ra. Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel, waarvan het hart een rij muzikanten is. Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek, waarbij de 'verdedigende' partij laag gebukte, ontwijkende bewegingen maakt. Kenmerkende bewegingen van het spel zijn de ginga; een swingende basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voortvloeien. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen. Boven alles is capoeira een spel. Er is geen winnaar of verliezer.
capoeira tijdens het stoere meiden wekend 2017zuzu geeft de workshop capoeira tijdens het stoere meiden weekendDe workshop wordt gegeven door Zuzu die de techniek al van kinds af aan beheerst. Dat bleek vorig jaar ook toen we deze workshop hadden bij het vaderenzoonweekend en wij, de organisatie, gelijk riepen: “dat is ook zeer leuk voor de dames”. Hoe de workshop er vorig jaar in vogelvlucht uitzag kan je hier bekijken.
We zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen in het programma voor het stoere meiden weekend 2017. Als jullie nog leuke invullingen weten mail ons dan gerust. Vele brainstorm ideeën van ons worden nu bekeken op de haalbaarheid. Want we willen natuurlijk weer een fantastisch en zo spectaculair mogelijk programma voor jullie neer zetten.
Opgave voor het stoere meiden weekend 2017 is natuurlijk nog hier mogelijk. Heb je geen tent of caravan? Er zijn nog een beperkt aantal accommodaties op de camping voor aantrekkelijke prijzen te huur.

 

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?